Avasta erikohvi maailm – vali meelepärane kohvielamus!

Kohvimaagia saladused

See on elamustöötuba, kus saad teada, millist rolli mängivad kohvi maitses päritolu ja valmistamise meetodid. Miks on oluline juua puhast kohvi ja kui rikkalik on kohvimaitsete maailm.

Reis kohvimaailma maitsetes

Erikohv on kvaliteetsete, hoolikalt kasvatatud ja käsitsi valitud ubadega kohv, mille maitses on rohkem nüansse ja puhtaid looduslikke maitsenoote kui tavalises kohvis.

Kohvi teekond läbi ajastute

Kohvi minevik on kirev ja mitmekülgne – see on lugu avastustest, kauplemisest ja traditsioonidest.

Hatu Mõis on otsekui pühakoda kohvisõpradele, kohtumispaik uudishimulikele ning sihtkoht neile, kes hindavad iga täiusliku kohvitassi taga peituvat pühendumist ja kirge.

Kohvimaagia saladused

Elamustöötuba sarjas “Kohvijutud mõisahärraga”

Miks just erikohv?
Kohvi aroomi ja maitsenüansse mõjutab iga detail alates farmist kuni valmistajani.


Kohvimaagia saladused on elamustöötuba, kus saad teada, millist rolli mängivad kohvi maitses päritolu ja valmistamise meetodid. Miks on oluline juua puhast kohvi ja kui rikkalik on kohvimaitsete maailm.

Päritolu ja kvaliteet

Meie kohvioad pärinevad eetilistest farmidest, lühike tarneahel tagab kohvitootjate kestlikkuse ja ka ubade esmaklassilisuse. Avastad, kuidas piirkond, kliima ja töötlemismeetodid kujundavad iga kohvijoogi maitset.

Meisterlikkus ja kirg

Mõisahärra kaks aastakümmet kestnud kohvikirg, uuringud ja katsetused on aidanud avastada iga valmistusmeetodi ja seadme parimad võimalused. Erinevat päritolu kohv vajab isikupärast lähenemist. Ubade niiskus, viskoossus ja röstimisprofiil mängivad suurt rolli igas pruulimismeetodis. Kohvimaagist mõisahärra püüdlus on täiustada igat valmistamise detaili, et pakkuda alati unustamatut kohvielamust.

Kohvikultuur mõisates

Põhja-Euroopas ja ka Eestis said kohvimajad ja mõisad juba 18.-20. sajandil vaimu- ja kultuurielu keskpunktideks, kus kohtuti, jagati ideid ning nauditi hõrke kohvijooke. Hatu kohvimõis taaselustab seda traditsiooni, põimides tähendusrikkad vestlused ning kvaliteetse kohvielamuse.

Elamustöötuba
Kohvimaagia saladused


✦ Sobib kuni 20 liikmelisele seltskonnale
✦ Valikus on hoolikalt valitud erikohvi
✦ Maitseme erinevate viisidega valmistatud erikohvi
✦ Põnevad lood kohvi päritolust ja valmistusviisidest
✦ Kestvus ~1,5 tundi täis maitseid ja avastusi
✦ Broneerimiseks mai-oktoober
✦ Töötoa hind 479 €

🤩 Märtsis tellijale soodushind 369 €

✧ Lisaks võimalus valida: koosoleku ruum, lõunapaus

Reis kohvimaailma maitsetes

Erikohvi degusteerimine (cupping). Siin avastad erinevat päritolu kohvide aroomide ja maitsete maailma

Tõeline kohvinauding algab kvaliteedist


Erikohv pärineb hoolikalt kasvatatud ja käsitsi valitud ubadest, mille maitses avalduvad puhtad looduslikud nüansid ja eristuvad maitsenoodid.

Päritolu tähtsus

Meie kohvioad pärinevad parimatest väikefarmidest. Me hindame läbipaistvust – alates kasvupiirkonnast ja kohvisordist kuni farmeri ja röstijani.

Valmistamise täpsus

Igal kohvil on oma iseloom, ning õige valmistusviis toob esile selle parimad omadused. Jahvatusaste, ekstraheerimine ja temperatuur peavad olema täpselt paigas, et iga tass oleks elamus.

Värskus loeb

Kohv maitseb kõige paremini värskelt röstituna ja jahvatatuna. Koostöös kogenud meistritega loome elavaid, aromaatseid ja meeldejäävaid kohvielamusi.

Erikohvi degusteerimine:
Reis kohvimaailma maitsetes


✦ Sobib kuni 15-liikmelisele seltskonnale
✦ Degusteerimiseks 3–4 hoolikalt valitud erikohvi
✦ Põnevad lood kohvi päritolust ja valmistusviisidest
✦ Kestvus ~2 tundi täis maitseid ja avastusi
✦ Broneerimiseks mai-oktoober
✦ Töötoa hind 479 €

🤩 Märtsis tellijale soodushind 369 €

✧ Lisaks võimalus valida: koosoleku ruum, lõunapaus

Kohvi teekond läbi ajastute

Elamustöötuba sarjast “Kohvijutud mõisahärraga”

Kuidas kohv on meieni jõudnud

Kohvi minevik on kirev ja mitmekülgne – see on lugu avastustest, kauplemisest ja traditsioonidest.

Maailmakuulus jook

Legendi järgi avastas kohvitaime Etioopia kitsekarjus, märgates, kuidas loomad kohvimarju süües energilisemaks muutusid.  Sealt edasi levis kohv Araabiasse ja hiljem ka Euroopasse

Miks just erikohv

Sest iga detail mõjutab kohvi aroomi, maitset ja iseloomu – alates farmist kuni valmistajani

Savipotist espressoni

Tule ja avasta, kuidas erinevad kohvi valmistamise meetodid ja seadmed on mõjutanud maitseid ja kultuuri. Siin jagame, kuidas koduste vahenditega parimat maitseelamust saavutada.

Kohvi teekond läbi ajastute


✦ Sobib kuni 20 liikmelisele seltskonnale
✦ Maitsmiseks on hoolikalt valitud erikohvi
✦ Põnevad lood kohvi päritolust ja valmistusviisidest
✦ Kestvus ~1,5 tundi täis maitseid ja avastusi
✦ Broneerimiseks mai-oktoober
✦ Töötoa hind 429 €

🤩 Märtsis tellijale soodushind 369 €

✧ Lisaks võimalus valida: koosoleku ruum, lõunapaus

Hatu Mõisa kohvik

Mõisa kohvik on avatud ette tellides ja sündmuste ajal.

Pühapaik kohvisõpradele ja sihtkoht neile, kes hindavad tõelist kohvielamust.

Mõisa kohvik on avatud ette tellides ja sündmuste ajal.

Ajatu õhustik

Küünlavalgus, värske kohviaroom ja aeglase elu võlu loovad kütkestava atmosfääri.

Kompromissitu kvaliteet

Kohvide valik ja valmistamise oskused pakuvad unustamatut maitseelamust.

Õdus olemine

See pole tavaline kohvik vaid koht, kus kohtuvad tähendusrikkad vestlused ning kvaliteetne kohvielamus.

Küsi pakkumist kohvielamusele

Oled juba kirglik kohvisõber või lihtsalt uudishimulik, Hatu Kohvimõis ootab Sind. Loome koos elamuse, mida mäletada!